Дієта для зміцнення волосся – найкорисніші продукти

Дієта для зміцнення волосся – найкорисніші продукти

Наше волосся виростає приблизно на 1 сантиметр за місяць, а найважливіше для зростання нового здорового і міцного волосся – ті вітаміни і нутрієнти, які ми отримуємо з їжею, стверджують трихологи і дієтологи. Правильна їжа допомагає зміцнити волосся, запобігти і навіть зменшити випадіння волосся. Які продукти для здоров’я волосся варто їсти щодня, читайте в нашій статті.

10 продуктів, які є основою ефективної дієти для зміцнення волосся.

Лосось та інша жирна риба. Лосось насичений поліненасиченими жирними кислотами омега-3, які необхідні для здоров’я шкіри голови. Нестача жирних кислот може призвести до сухості шкіри голови, а волосся буде виглядати виснаженим. Також лосось – відмінне джерело білка. У ньому багато вітаміну В12 і заліза, які також живлять і зміцнюють волосся. Якщо ви дотримуєтеся вегетаріанського харчування, для зміцнення волосся включіть до раціону одну або дві столові ложки олії лляного насіння – рослинного джерела жирних кислот.

Зелені овочі. Здорове волосся потребує речовин, які містяться в зелених і листових овочах. Так, шпинат, броколі і листовий буряк дуже багаті вітамінами А і С, які необхідні організму для вироблення достатньої кількості шкірного сала, яке служить для волосся натуральним кондиціонером. Темно-зелені овочі також допомагають забезпечити шевелюру залізом і кальцієм.

Бобові. Квасоля, боби і сочевиця теж дуже важливі для зміцнення волосся. Вони не тільки чудове джерело білка, який необхідний для росту волосся. Бобові багаті залізом, цинком і біотином. Часто ламкість і крихкість волосся викликане саме нестачею біотину. Дієтологи рекомендують щотижня з’їдати три або більше чашок квасолі або сочевиці.

Горіхи. Ви їсте горіхи? Якщо хочете, щоб у вас було сильне і здорове волосся, вам потрібно їсти їх регулярно. Бразильський горіх – один з кращих природних джерел селену, речовини яка дуже важлива для зміцнення волосся і здоров’я шкіри голови. Волоський горіх містить альфа-ліноленову кислоту – одну з жирних кислот омега-3, яка покращує стан волосся. У кеш’ю, горіхах пекан і мигдалі дуже багато цинку. Дефіцит цинку нерідко призводить до випадіння волосся. Саме тому варто включити горіхи в ваше меню для зміцнення волосся.

М’ясо птиці. М’ясо курки та індички – відмінне джерело білка для росту і зміцнення волосся. При нестачі білка в харчуванні, волосся стає слабким і ламким, а сильний постійний дефіцит протеїнів призведе в результаті до того, що волосся стане тьмяним і безбарвними. М’ясо птиці цінне тим, що є джерелом заліза з високим ступенем біодоступності, яке легко засвоюється організмом.

Яйця. Для зміцнення волосся зовсім неважливо, які яйця ви любите – вкруту, всмятку або яєчню. Яйця – супер-джерело білка. До того ж у них багато біотину і вітаміну B12 – найважливіших б’юті-нутрієнтів.

Цілісне зерно. Цільнозерновий хліб і цільнозернові пластівці, збагачені вітамінами і мінералами, теж вносять чималу лепту у справу зміцнення волосся. У першу чергу, завдяки значному вмісту цинку, заліза і вітамінів групи В.

Устриці. Вони більш відомі як афродизіаки, однак вони не тільки підсилюють сексуальне бажання, але і прекрасно зміцнюють і живлять волосся. Їхній головний секрет – цинк, потужний антиоксидант. Якщо у вас немає можливості включити устриці в своє щоденне меню, не страшно. Достатню кількість цинка також можна отримати з цілісного зерна, горіхів, яловичини та молодої баранини.

Молочні продукти. Молоко і йогурт – відмінні джерела кальцію, дуже важливого мінералу для зростання і зміцнення волосся. Також в молочних продуктах міститься сироватка і козеїн – дуже цінні джерела білка. До того ж, йогурт або сирок ідеальні для перекусів протягом дня. У них можна додати трохи горіхів, і це поєднання принесе вашому волоссю подвійну користь.

Морква. Морква дуже багата вітаміном А, який дуже важливий для здоров’я шкіри голови і хорошого зору. Чим краще себе почуває шкіра голови, тим більш здоровим, блискучим і міцним буде ваше волосся. Тому сміливо включайте моркву в своє щоденне меню, як саму по собі, так і в салатах.